Közélet

Bosszút esküdött Bándy Kata anyja

Azt üzeni, ha 38 év múlva szabadul, valaki várni fog rá a fegyintézetnél.

Üzent lánya gyilkosának Bándy Kata édesanyja. Az asszony két évvel a tragédia után bosszút ígér. “Nem tudom elengedni a lányom, velem él a gondolataimban. Soha nem fogok megbocsátani a kislányom gyilkosának. Üzenem neki, lesz egy férfi, aki 38 év múlva, a szabadulása hajnalán várni fogja őt a börtön kapujánál. És bosszút áll a lányomért” – mondta a Story magazinnak.

Elmesélte, hogy lányát a nagyszülők bonyhádi házában látta utoljára, Kata ajándékot vitt, mivel akkor tért haza a nyaralásból. Mikor eltűnt, a család magánnyomozót akart fogadni, de a kutatásért 27 millió forintot kért volna a szakember. Eközben azonban előkerült a lány holtteste.

Az asszony a saját bevallása szerint a temetés után fél évig napi két liter kólán és három doboz cigin élt, és úgy érezte, gyógyszerek nélkül beleőrül a fájdalomba.

Ahogy arról beszámoltunk, Bándy Katát 2012 júliusában ölték meg, egy baráti találkozó után veszett nyoma. Szülinapoztak, iszogattak, beszélgettek, majd hazaindult. Út közben találkozott mámoros állapotban lévő gyilkosával. Szerettei bíztak abban, hogy a lány épségben előkerül, de reményeik pár napon belül szertefoszlottak. Holttestére nem messze a lakásától, a bokrok között, hiányos ruhában találtak rá. Kata szép lány volt, ez lett a veszte, a 26 éves férfinak megtetszett. Megfojtotta őt. A tettest a gyilkosság után egy héttel kapták el, DNS-e buktatta le. Menekülni próbált a rendőrök elől, de elfogták. Hosszú éveket töltött már börtönben, lopott, csalt, rabolt.

Jogerősen tavaly augusztusban dőlt el, milyen sors vár Bándy Kata gyilkosára. Péntek László pere hatalmas érdeklődés mellett kezdődött februárban, első fokon. A fiatal vádlottat nem kímélte a Pécsi Törvényszék büntetőtanácsa, a tettest – mint visszaesőt – életfogytiglanra ítélték, méghozzá annak lehetősége nélkül, hogy valaha is szabaduljon. Péntek László folyamatosan azt bizonygatta, ismerte a lányt, mit több, egy párt alkottak, csak épp áldozata nem vállalta fel a kapcsolatot, ezért lett dühös és ölte meg.

Másodfokon a vádlott új ügyvéddel az oldalán szállt ringbe: Tuza Péter képviselte az ítélőtábla előtt. A sztárügyvéd mindent bedobott, egészen más alapokra helyezte a védelmet, darabokra cincálta az elsőfokú eljárást, hiányosságokat, pontatlanságokat sorolt, emellett próbált hatni az érzelmekre is. Elmondta, a felek szimbólumok lettek, az ártatlanság és a velejéig romlottság szimbólumai, ez a korábbi döntés oka. A védő – bár a vágyott 25 évről nem tudta meggyőzni a bíróságot – végül célt ért, hiszen az ítéletet enyhítették. Péntek Lászlót bűnösnek találták emberölésben és kifosztásban is, és mint többszörös visszaesőt, tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtották, ugyanakkor nem zárták ki a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből, azaz jó magaviselet mellett 66 évesen elhagyhatja a fegyházat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik