Közélet

Kiderült: P. László egyedül ölte meg Bándy Katát

Bandy-Kata(960x640).jpg (bándy kata, )
Bandy-Kata(960x640).jpg (bándy kata, )

Megszólalt a rendőrség. J. Olivérnek nincs köze az esethez. Megrázó részletek a pécsi gyilkosságról.

Nem voltak tettestársai, sem segítői P. Lászlónak. Egyedül ölte meg a férfi Bándy Katát – ezt a baranyai rendőr-főkapitány jelentette be szombaton, sajtótájékoztatón. Dakos József elmondta, a rendőrség hat verzió mentén indította el a nyomozást, ebből igazolódott be a valós történet.

E szerint Bándy Kata saját, Dugonics utcai lakása előtt találkozott P. Lászlóval. Ott szólította le a férfi. Onnan – ahogy a rendőrök fogalmaztak – Kata „sietősre fogta”. Valószínűleg azért menekült, mert nem akarta beengedni a férfit lakásába és ott teljes zsákutcába kerülni. P. László azonban követte, és ott támadta meg a pécsi pszichológusnőt, ahol később a holttestét megtalálták. P. Lászlónak nem volt fegyvere, Katát megfojtotta. Hogy megerőszakolta-e, egyelőre nem tudni. Ezt szakértői vélemények fogják kideríteni.

A pszichológusnő holttestét július 11-én, délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. Három kisgyerek bújócskázott a környéken, egyikük akadt rá.

Mint kiderült, P. László egyedül volt, a rendőrség szerint J. Olivérnek nincs köze az esethez. A férfit poligráfos vizsgálatnak vetették alá és az alibije is megdönthetetlen.

Mintha mi sem történt volna

A gyilkosság után P. László – a rendőrök szerint – úgy élte életét, mintha mi sem történt volna. Amikor azonban meghallotta, hogy összefüggésbe hozták az esettel, menekülni kezdett. A rendőrök egy teljes napon át üldözték, az M60-as és az 57-es út kereszteződésétől nem messze fogták el.

A baranyai rendőrfőkapitány megerősítette, P. László szintetikus kábítószert fogyasztott és ivott is a gyilkosság előtt, reális helyzetértékelése lehet, hogy megkérdőjelezhető volt.

Dakos József arra a kérdésre, miszerint biztonságos-e a város, azt mondta: igen. Ez egy kirívó eset, utoljára hasonló 1974-ben történt – mondta.

“Keresztbe tett a romáknak”

Szélsőségesek támadásaitól félnek a pécsi romák a Bándy-ügy miatt, sokan menekülnének a városból. Attól tartanak, hogy radikális csoportok jelennek majd meg a környéken és csupán származásuk miatt életükre törnek. A baranyai város lakói szinte egytől-egyig megrendültek a pszichológusnő halálán. Az a kérdés pedig megosztja őket, hogy milyen büntetést érdemel Bándy Kata gyilkosa.

Néhány nappal ezelőtt bejártuk a gyilkosság helyszíneit. Nézze meg videónkat:

Giró-Szász András szerint nincs romaellenes hangulat az országban. A kormányszóvivő úgy látja, csak egy párt, a Jobbik korbácsolja fel az indulatokat. Orbán Viktor pedig azért nem szólal meg, mert most éppen nem ülésezik a parlament. Minderről itt beszélt Giró-Szász.

P. László megbánta tettét

Szerdán harminc napra előzetesbe helyezte a bíróság P. Lászlót. A gyanúsított sorsáról villámgyorsan döntöttek. Ügyvédje szerint a férfi megtört és megbánta, amit tett.

Nézze meg videónkat:

Megemlékezés

Szerdán“Megemlékezés és virrasztás Bándy Kata emlékére” címen létrehoztak egy csoportot a Facebook közösségi portálon. Az oldalon arra hívják fel az embereket, hogy július 21-én, szombat este hét óra és éjfél között együtt emlékezzenek Bándy Katára a budapesti Szent István téren.

Hétfőn Szekszárdon temetik el a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológust. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Pintér Sándor belügyminiszter a Közszolgálat Halottjának nyilvánította Bándy Katát. A temetés Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben lesz.

Csicska vagy menő:

A börtönszlengből ismert csicska, de akár menő is válhat a rácsok mögött Bándy Kata gyilkosából a kriminálpszichológusok szerint. Egy biztos: P. László hosszú időt tölt majd bent, elzárva a külvilágtól.

Ha érdekli, hogy lesz valakiből rabszolga vagy nagypályás menő a börtönben, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik