Közélet

Ausztriában ülne a hummeres gázoló

Az osztrák kommentelők viszont örülnek annak, hogy magyar fegyházba kerül – „ne négycsillagos hotelben bűnhődjön” - írják.

Tizenöt év szabadságvesztéssel büntették Thomas Robert Bindbergert, aki két éve Apátfalván terepjárójával halálra gázolt egy vele szemben intézkedő motoros rendőrt. A férfi korábban tizenöt alkalommal volt büntetve.

A gyilkos szeretné büntetését Ausztriában tölteni, de erre csak a büntetés harmadának-felének leülése után van lehetőség – idézi a Bors Erich Pialeket, a budapesti osztrák nagykövetség konzulját. Addig legfeljebb azt lehet elérni, hogy egy határ közeli fegyintézetbe vigyék Bindbergert, így feltehetően Sopronkőhidára kerül majd.

A napilap osztrák kommentelőket is idéz, akiknek túlnyomó része egyetért az ítélettel és örülnek annak, hogy a férfi magyar börtönbe kerül. „Ausztriában négycsillagos hotelek vannak, Magyarországon rendes fegyházak” – vélte egyikük. Úgy gondolják, szigorú büntetést érdemel, tekintettel arra, hogy egyértelmű a bűnössége és korábban már többször is büntették. „Még kevés is, amit kapott” – írta az egyik hozzászóló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik