Közélet

Százmilliós rablás Budapesten – bujkálnak a kínai ruhaárusok

Az üzletemberek újabb támadástól tartanak.

Megtalálta a Blikk annak a bujkáló kínai férfinak az élettársát, akit – társával együtt – múlt héten raboltak ki fegyveresek Budapest XVII. kerületében. Az asszony arcán egy hatalmas, késtől származó vágott seb éktelenkedett. A nő elmondta, hogy a lakásban élő férfiak már a bűncselekmény másnapján elköltöztek biztonságos helyre. Attól tartanak ugyanis, hogy támadóik újra lecsaphatnak.

“Nem láttam azt a férfit soha életemben, akit a rendőrök keresnek. Én itthon vagyok a gyermekemmel, nem dolgozom, nem is találkozom túl sok mindenkivel” – mondta el a nő, amikor meglátta a körözött Plank Zoltán fotóját. Ő az egyik férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy héttel ezelőtt Budapesten, a XVII. kerületi Újlak utcában társával megtámadott és megkötözött két kínai férfit, majd elhajtottak a zsákmánnyal, 465 millió forinttal. Az áldozatok kiszabadították magukat, és üldözőbe vették támadóikat, de egy fának ütköztek autójukkal.

Plank Zoltán (Fotó:police.hu)

A lap a lakóktól úgy tudja, a kínai társaság – három férfi, egy nő és két gyermek – zárkózott életet élt. Mindig más autót használtak: egy Audi Q7-es terepjárón, egy BMW X5-ösön és egy Chevrolet terepjárón kívül övék volt az a Volvo, amellyel tűzpárbajba keveredtek.

A kínaiak több ruházati üzleten kívül néhány éttermet is üzemeltetnek, de a nagy pénz nem ezekből van. Információik szerint amolyan bankárfélék voltak, akik másoknak kölcsönöztek pénzt szükség esetén.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség a napokban közölte, hogy több embert elkaptak a rendőrök az üggyel összefüggésben. Három férfit azonosítottak, akik a jelenlegi adatok szerint beszerezték a rablók által használt kisbuszt, illetve igyekeztek elrejteni, eltüntetni azt a két kocsit, amelyre a menekülők a Cinkotai úton hátrahagyott kisbuszt lecserélték. A rendőrök az egyik autót Pest megyében, a másikat Komárom-Esztergom megye területén találták meg.

Az egyik gyanúsítottat – egy 33 éves székesfehérvári férfit – múlt pénteken, 56 éves ugyancsak székesfehérvári, valamint 20 éves kápolnásnyéki társát pedig egy nappal később kapták el a rendőrök. A nyomozók azonosították az egyik támadót is – a fent említett Plank Zoltánt –  ám ő továbbra is szökésben van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik