Közélet

Ruhaárusoktól raboltak 465 milliót a XVII. kerületben

Azért lehetett náluk annyi pénz, mert éppen új áruért indultak.

Bizonyára tudták, hogy egy vagyon van azoknál a kínai kereskedőknél, akiket hétfő reggel támadtak meg a XVII. kerületi Újlak utcában hétfőn. Az autós üldözésbe és lövöldözésbe torkolló rablás elkövetői óriási summát, 1,5 millió eurót, azaz körülbelül 465 millió forintot vittek magukkal, miután sikerült elmenekülniük.

A Blikk szerint a két kínai férfi ruhákkal kereskedett, a támadás helyszínétől nem messze van az üzletük. A környéken élők jól ismerik őket, ott laknak az egyik házban. Azért volt náluk annyi pénz, mert épp az árut akarták pótolni.

Ahogy arról beszámoltunk, az ismeretlen támadók reggel fél 7 körül rontottak rá két férfira az Újlak utcában. A csuklyás alakok gázsprayvel fújták le kiszemeltjeiket, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket. Ezután beültek egy fehér színű kisbuszba és elmenekültek. Miután a két férfi kiszabadult, ők is autóba szálltak, és a rablók után indultak. A menekülők kiszúrták őket és tüzet nyitottak: több lövést adtak le üldözőik kocsijára, amely így nekicsapódott egy fának. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a jármű utasai nem sérültek meg.

A rablók kisbuszát órákkal később megtalálták, nem messze a helyszíntől, a Cinkotai úton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik