Közélet

Belső vizsgálat indult a kórházban eltűnt idős nő miatt

A nyomozás amiatt indult a Honvédkórházban, mert az intézmény területén eltűnt egy 90 éves idős nő, akit egy nappal később holtan találtak meg szeptember közepén – írja a Velvet.

A 90 éves asszony a MÁV kórház Podmaniczky utcai épületének belgyógyászati osztályán feküdt. Szeptember 15-ére, hétfőre virradóra azonban eltűnt. Az esetet a kórház még aznap reggel jelentette a rendőrségnek és értesítették a családot is.

Az idős beteg lánya, Cs. Ilona a Velvetnek elmondta, hogy hétfő délután hiába kérlelte a kórházat, hogy keressék tovább idős édesanyját, mert az eredménytelen kutatás után biztosra vették, hogy elhagyta az intézményt.

Végül másnap reggel hívták fel az idős nő lányát, hogy közöljék a hírt: édesanyját megtalálták, de elhunyt. „A beteget a kórház területén belül életfunkciók nélküli állapotban találták meg. A kiérkező reanimációs csoport megkísérelte újraélesztését, amely sikertelen volt. Jelenleg közigazgatási eljárás keretében folytatódik a halál körülményeinek vizsgálata” – áll a kórház hivatalos nyilatkozatában.

„A boncolás után kaptunk egy hivatalos papírt, hogy el tudjuk temetni édesanyámat. Ott az állt, hogy öngyilkos lett és a halál beállta 15-e vagyis az eltűnése napja” – mondta Cs. Ilona, aki biztos benne, hogy édesanyja nem lett öngyilkos. Mint mondta, nem szeretne perelni, csak tudni akarja, ki a felelős a történtekért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik