Közélet

Eltűnt egy skizofrén nő Szombathelyen

A 45 éves nőt múlt hét péntek óta nem találják. Kutyájával együtt ment el otthonról, három napja nem ad életjelet magáról.

Balogh Krisztina Éva 173 cm magas, kissé telt testalkatú, kerek arcú, vállig érő, barna hajú, szürke szemű, és skizofrén betegsége miatt több alkalommal állt már kórházi kezelés alatt – írja a police.hu.

 Forrás: police.hu

A kutyája egy vöröses színű, német juhász-husky keverék. A kutya egyik szeme kék, a másik szeme pedig barna színű, és a Valdo névre hallgat.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy eltűnésével, tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/30/552-84-84-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A skizofrénia

Az izgatottságtól a transszerű állapoton keresztül a válaszra képtelen katatón lelki sivárságig számos jele van a skizofréniának – vagy akár az is, hogy nincs jele. A skizofrén, tudathasadásos betegnek a különböző társadalmi szerepekben támadnak zavarai. Előfordulhatnak hallucinációk, tévképzetek, rögeszmék, zavar a társas érintkezésben, akár teljes izoláció. A skizofrének érezhetik, hogy folyton figyelik őket, s jellemezheti őket érzelemmentesség vagy nem megfelelően kimutatott érzelmek. Nehézkessé válik a figyelem, a bejövő információk feldolgozása, memóriazavarok alakulhatnak ki. Súlyos esetben a skizofrénia öngyilkossághoz is vezethet. Az öngyilkosság kivitelezése amúgy mindig kapcsolatban áll a meglévő mentális problémával: a skizofrének gyakran választanak brutális, önmagukat nem kímélő, fájdalmas elkövetési módokat. (További részletek itt.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik