Közélet

Mulatozik a cellában Szita Bence gyilkos mostohája

A különleges őrzést igénylő gyilkos egyelőre nem tört meg, és Nóta TV-t nézegetve tölti az idejét – tudta meg a Blikk.

Nóta TV-t néz és énekelget, miközben hímezgeti a kalocsai terítőket a 47 éves Polcz Erika a cellájában. A 11 éves Szita Bence meggyilkolásáért jogerősen életfogytiglanra ítélt nő a hírek szerint igazán még fel sem fogta, hogy élete végéig börtönben marad, ahol egyébként nagyon szigorú megfigyelés alatt áll.

„Egy percre sem hagyják egyedül. Van egy cellatársa, aki megfelelő erőben van ahhoz, hogy ha bármi kárt akarna tenni magában, megakadályozza ezt, és esetleg önmagát is megvédje, ha kell” – mondta a Vasárnapi Blikknek T.Z., aki korábban a Kalocsai Fegyház és Börtönben karbantartóként dolgozó elítélt volt. „Ha a cellatárs valamiért nincs ott, akkor is van más, aki felügyeli. Egyébként kamerákkal figyelik, és a fegyőrök 15 percenként ránéznek.”

Mint arról a Hír24 is beszámolt, Szita Bencét kegyetlen gyilkosai az erdőbe csalták 2012 őszén, brutálisan bántalmazták, majd elásták. Amikor úgy tűnt, lebukhatnak, kihantolták és elvitték máshová. Próbálták elrejteni, nehogy rátaláljanak. Amikor a fiút elföldelték, még életben volt, halálát fulladás okozta, annak ellenére, hogy ütötték, rúgták és több szúrt sebet ejtettek rajta. A fiút nevelőapja barátnője akarta holtan látni. A kegyetlen asszony maga értesítette a rendőrséget, hogy a gyereknek nyoma veszett. Pár napon belül előkerült a holttest. A terv kegyetlen volt és ostoba, a rendőrök pillanatok alatt átláttak rajta. Társai is voltak, két hajléktalan férfi. Nem állt távol tőlük az erőszak, egyikük évekig ült börtönben erőszakos bűncselekmények miatt, míg a másik rendszerint a családján vezette le dühét. Az eljárás alatt kitartóan mind mutogattak egymásra.

A bíróság első- és másodfokon is úgy döntött, a tettesek tényleges életfogytiglant érdemelnek, vagyis sohasem szabadulhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik