Közélet

Újra bíróság elé állt Szita Bence gyilkosa

Bármit is kapjon gyermeke bántalmazásáért, az nem tud súlyosbítani büntetésén, hiszen a 11 éves kisfiú megöléséért tényleges életfogytiglant kapott. 

A sopronkőhidai fegyházból négy kommandós kísérte K. Józsefet a szerdai kaposvári bírósági tárgyalására kiskorú veszélyeztetése miatt. Ezúttal az ügyészség azzal vádolja, hogy korábban bántalmazta 12 éves kisfiát. Egyebek mellett azért kell felenie, mert egy százforintos érmét felforrósított a kályhán, hogy gyerek kezébe tegye. Így akarta megtanítani rá, hogy máskor ne lopjon a tanárnője pénztárcájából – írja a sonline.hu.

Egyik felnőtt lánya várta a bíróság előtt, de amikor meglátta a rabláncon vezetett apját, sírva kiszaladt az épületből. Később mégis visszatért, mert tanúnak volt beidézve, de élt a mentességi jogával, és nem akart terhelő vallomást tenni a közeli hozzátartozójára, ezt ugyanis a törvény megengedi.

“Most nagyon felkészültem” – ígérte Kertész a bírónak, és megmutatta az iratokkal teli szatyrát. Rögtön ezután arról beszélt, hogy most nem szedte be a gyógyszereit, egyben a távol lévő ügyvédjét megrótta, aki nem figyelmeztette arra, hogy ne vegyen be nyugtatókat közvetlenül az előző tárgyalás előtt. Odáig ment, hogy azt kérte, mentse fel az ügyvédet a bíróság. A kérésének helyt is adtak, innentől a védelmére kirendelték az ügyvéd helyettesét.

Fia bántalmazásáról nem beszélt, helyette Szita Bence megölésének ügyét boncolgatta, pontosabban próbálta mosni magát.  Azt mondta, 21 tanúja van arra, hogy a Szita Bence-gyilkosság elkövetésének napján másutt tartózkodott, például az OTP-nek éppen akkor fizetett ki egy számlát, a Somogy Tévének pedig egy SMS-t küldött. Bár a bíró rászólt, a férfi nem adta fel.

Kertész a tanúvallomások szerint terrorizálta a feleségét, leköpte és azzal fenyegette meg, hogy kivégzi, ezért a bíróság korábban távoltartási végzést is hozott ellene. Kertész viszont azt akarta bebizonyítani, hogy a válófélben lévő felesége és a lányai provokálták őt, azért hívogatták magukhoz, hogy szegje meg a távoltartási végzést, és ezzel börtönbe juttassák. Hogy ezt bizonyíthassa, a lefoglalt mobiltelefonját kellett újra üzembe helyezni, ehhez azonban nem volt akkumulátor. Ezután hosszas közjáték következett, előbb egy börtönőr, majd a bíró telefonjának az akkumulátorát próbálták bele a készülékbe, majd egy közeli telefonszaküzlet eladóját hívta be szakértőnek gyorsan a bíró. Végül sikerült bekapcsolni Kertész mobilját, ezen találtak is egy olyan fényképet, ahol a saját vállát fotózta le, miután – állítása szerint – a felesége megharapta. Az összes sms-t felolvasták, amelyek többsége nem bizonyult túl érdekesnek.

A következő tárgyalásra a férfi újabb tanúk beidézését indítványozta – írja a lap.

Ahogy arról beszámoltunk, Szita Bencét szívtelen gyilkosai az erdőbe csalták 2012 őszén, brutálisan bántalmazták, majd elásták. Amikor úgy tűnt, lebukhatnak, kihantolták és elvitték máshová. Próbálták elrejteni, nehogy rátaláljanak. Amikor a fiút elföldelték, még életben volt, halálát fulladás okozta, annak ellenére, hogy ütötték, rúgták és több szúrt sebet ejtettek rajta. A fiút nevelőapja barátnője akarta holtan látni. A kegyetlen asszony maga értesítette a rendőrséget, hogy a gyereknek nyoma veszett. Pár napon belül előkerült a holttest. A terv kegyetlen volt és ostoba, a rendőrök pillanatok alatt átláttak rajta. Társai is voltak, két hajléktalan férfi. Nem állt távol tőlük az erőszak, egyikük évekig ült börtönben erőszakos bűncselekmények miatt, míg a másik rendszerint a családján vezette le dühét. Az eljárás alatt kitartóan mind mutogattak egymásra.

A bíróság első- és másodfokon is úgy döntött, a tettesek tényleges életfogytiglant érdemelnek, vagyis sohasem szabadulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik