Közélet

Erőszak a gólyatáborban: megszólaltak a biztonsági őrök

A múlt héten kiderült újabb esettel kapcsolatban elmondták, hogy a fiú flegmán viselkedett, és még a tábor díját is vissza akarta kérni – írja a Bors.

„Mi elsősorban az esti bulik biztosítását végeztük. Annyit hallottunk, hogy az egyik lányról valaki lehúzta a nadrágját és felette térdelve elővette a péniszét” – eleveníti fel a történteket Vandrócki Viktor és Kovács Tamás a Borsnak.

Kovács Tamás szerint a támadó végig azt hajtogatta, hogy ő csak nyomult, nem is nagyon értette, mi baj van ezzel. Amikor Mira elsírta magát, a biztonsági őr kísérte ki a szobából. Próbálta megnyugtatni. Mikor megkérdezte, akar-e feljelentést tenni, a lány nemmel válaszolt.

„A srác viselkedése is furcsa volt. Amikor hazaküldték, flegma volt, felháborodott. Úgy tudjuk, hogy a táborra befizetett összeget is vissza akarta kérni. Nekünk kellett a kapuig kísérni, és ő dacból előttünk ment pár lépéssel csak azért, hogy ne tűnjön úgy, őt kísérjük” – mondta Kovács Tamás.

A héten vizsgálat indult az ELTE-n az újabb gólyatábori nemi erőszak miatt, miután egy lány az Indexnek a napokban kitálalt: tavaly az egyik fővárosi intézmény gólyatáborában megpróbálták megerőszakolni. A vétkes hallgató és a szervezők azóta is ott tanulnak, az áldozat már kiiratkozott. Az érintett fiú ma a hallgatói közösség megbecsült tagja.

Azóta az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar hallgatói önkormányzatának (HÖK) elnöke pénteken lemondott, és “visszahívta elnökségének tagjait”, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói önkormányzatának elnöksége pedig benyújtotta lemondását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik