Közélet

Halál és rosszullét a csongrádi falunapon

Próbavásárlást végző NAV-osok verték ki a biztosítékot a rendezvényen.

Késő délutánig minden rendben zajlott Pusztamérgesen, ahol  szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt tartottak a hétvégén. Ám a rendezvény végül szörnyű véget ért: egy ember életét vesztette, egy árus szívinfarktust kapott, egy másikat pedig egyenruhások tepertek le.

A rendezvényen NAV-ellenőrök jelentek meg, és próbavásárlást végeztek. Így tettek az egyik kürtőskalácsosnál is, ahová fél óra elteltével visszatértek, és elővették az igazolványukat. A vállalkozó ellen eljárást indítottak, mivel nem adott nyugtát. A férfi azzal védekezett, hogy akkor már ingyen adta az édességet, így kaptak egy felet az ellenőrök is – írja a delmagyar.hu.

A lap információi szerint míg a kürtőskalácsos az igazát próbálta bizonyítani, egyre több árus kezdett el méltatlankodni. Felháborodtak azon, hogy a hatóság mindig csak a „kishalakat” bünteti meg. A szóváltás tettlegességig fajult. Egy fiatalember a gyanú szerint üdítős palackot vágott az egyik NAV-os fejéhez. Az ellenőrök rendőrt hívtak. Az erősen ittasnak látszó férfi ellenállt, mire járőrök a földre nyomták, megbilincselték és előállították.

Egy kecskeméti vállalkozó, aki vendégként volt jelen a rendezvényen szívinfarktust kapott és összeesett. A mentők hosszú ideig küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta. Közben az asztmás, állandó kezelés alatt álló kürtőskalácsos is mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért őt infarktusgyanúval kórházba vitték.

Az árus ellen eljárás indult. A lap szerint a kiskundorozsmai vállalkozó fel akarja jelenteni a hatóságot, mert állítása szerint az ellenőrök elvették a személyes iratait, és csak a hét elején adták vissza azokat. A NAV viszont arra hivatkozik, hogy csak azért maradtak csak náluk az okmányok, mert a vállalkozó időközben rosszulléte miatt kórházba került.

Eljárás folyik hivatalos személy ellen erőszak miatt is a fiatalember ellen, aki fejbe dobta az ellenőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik