Közélet

Betörte a szélvédőt, hogy kimentse a forró autóban hagyott egyévest

A kisfiút apja felejtette a tűző napon álló autóban, amikor 12 éves kislányával bement egy bevásárlóközpontba.

„Nem érdekel, ha letartóztatnak, meg kell mentenem ezt a gyereket” – ezt válaszolta Angela Radtke a texasi Sant Antonióban található bevásárlóközpont biztonsági őreinek és az autónál tébláboló embereknek, amikor arra figyelmeztették, eljárást indulhat ellene, ha bezúzza az autó ablakát a gyerek kimentésére. A 33 éves nő a KENS5 televízió beszámolója szerint egy kerékkulccsal ütött lyukat a szélvédőn, majd bemászott a törött üvegen keresztül az utastérbe, és kiszedte az átforrósodott autóból az egyéves kisgyereket.

 
40 percen át volt a tűző napon álló autóban az egyéves kisfiú, mire valaki elég bátor volt, és kimentette
Fotó:KENS5 

A bevásárlóközpont biztonsági kameráinak felvételei szerint a gyerek nagyjából negyven percen át volt a tűző napon álló autóban. A kisfiút kórházba szállították, ahol kiszáradás miatt kezelték. A KENS5 tudósítása szerint nem esett komolyabb baja. Szemtanúk szerint a bevásárlóközpont munkatársai a hangosbeszélőn keresztül próbálták elérni a kisfiú apját, aki azonban csak később tért vissza az autóhoz. A férfit a rendőrök őrizetbe vették gyermek veszélyeztetése miatt. Állítása szerint nem direkt hagyta a gyereket az autóban, hanem elfeledkezett róla.

Az eset miatt Radtkét kikérdezték a rendőrök, de nem indítottak eljárást ellene a szélvédő bezúzása miatt. A texasi „jó szamaritánus törvény” ugyanis védi a perektől azokat az embereket, akik mentés közben követnek el olyan cselekedeteket, amelyekért minden más esetben be bíróság elé kéne állniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik