Közélet

Elkötötte apja Mercijét egy kétéves

A kisgyerek mindössze tíz métert tett meg egy utcán keresztül, mielőtt nekiütközött egy oszlopnak. Senki sem sérült meg.

A kis Mirancan vasárnap délelőtt tíz órakor csente el apja Mercedesének indítókulcsát, miközben apja az esti műszakban végzett munka után pihent, anyja dolgozni volt, 13 éves nővére pedig még az ágyban – jelentette a német sajtó. A kisfiú szép csendben kiment a 11. emeleten lévő lakásból, magával vitt egy széket, hogy elérje a lift gombjait, majd lement az autóhoz, ami az utca felé nézve állt egy parkolóban. A távirányítóval kinyitotta az ajtót, majd beült.

A kétéves kisfiú ekkor az slusszkulccsal beindította a motort, és a kézi váltós autó – ami feltehetően egyesben volt – megugrott és nekiindult az utcán át, egyenesen a szemben lévő zöldséges bolt felé, ahol egy fém tartóoszlopnak ütközve állt meg. A balesetet három járókelő is látta, akik először nagyon nem értették, hogyan tudott egy üres autó csak úgy magától beindulni. Csak amikor odaértek a Mercedeshez, akkor látták, hogy egy kisfiú ül a vezetőülésben.

A kisfiú nem sérült meg, és az autóban is csak kisebb károk keletkeztek. Az apát a zöldséges tulajdonosa – akivel egy épületben lakik – keltette fel a hírrel, hogy a fia karambolozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik