Közélet

Ötszáz forintért szórják a vizelettel szennyezett drogot

Veszélyes szerek terjednek az országban. Az új drogokhoz nagyon olcsón hozzá lehet jutni, használóik azonban az életükkel játszanak, mivel sokféle vegyülettel szennyezik a kábítószereket.

Szinte napi rendszerességgel ömlenek a hírek mostanában drogtól őrjöngő, magukból kivetkőzött emberekről. Az ilyen esetekért legtöbbször a zene névre keresztelt szer tehető felelőssé. Az első emlékezetes eset a Bazilikánál történt Budapesten. Legutóbb pedig egy Mátraderecskén szúrta magát szíven egy férfi, miközben arról hallucinált, hogy az ördög támadta meg.

A Blikk most annak járt utána, hogyan lehet hozzájutni az új droghoz, és mit is tartalmaz egy adag. A lap munkatársa pillanatokon belül talált egy „idegenvezetőt”a nyolcadik kerületben, aki elmondta: egy dózist már ötszáz forintért is könnyedén meg lehet szerezni. Egy adag cirka négy órán át hat, s aki rákattan a szerre, az naponta 4-5 alkalommal is belövi magának. Ez egyébként elhangzott a Szoba a nyolcban című dokumentumfilmben is, melyet a józsefvárosi kábítószerhelyzetről forgattak, még a tűcsere program elmeszelése előtt.

A drogterjesztőket nem érdekli, hogy az új szer akár végzetes is lehet a fogyasztókra nézve, így aztán olyan is előfordul, hogy permetszer kerül bele, de van, hogy a terítők bele is vizelnek, mielőtt eladják. A használók a port vagy orrba szívják fel, vagy injekciós tűvel lövik be. A rettegéssel járó hallucinációk azoknál fordulnak elő, akik napok óta lövik magukat – mondta el a bulvárlapnak az informátor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik