Közélet

Lemészárolta családját az ámokfutó nagyapa

Lelőtte lányát és hat unokáját egy férfi Floridában csütörtökön, majd önmagával is végzett - jelentette be a rendőrség. A gyermekek közül a legidősebb tízéves volt, a legkisebb még csak néhány hónapos.

Az 51 éves Don Spirit tettének oka egyelőre nem ismert – számolt be az MTI. A férfi korábban büntetve volt illegális fegyverbirtoklásért és gyermekek bántalmazásáért is. 2001-ben lelőtte nyolcéves fiát, de az incidenst vadászbalesetnek minősítették.

Miután a család minden tagját lemészárolta, az ámokfutó nagyapa felhívta a rendőrséget, és egyebek között további gyilkosságokkal fenyegetőzött. Amikor a hatóságok a helyszínre értek, saját magával is végzett.

Pár hete hasonló családi tragédiára derült fény az Egyesült Államokban. Szeptember 6-án fogtak el a rendőrök egy Dél-Karolinában élő férfit, aki azért gyilkolta meg öt gyerekét, mert attól félt, hogy a kicsik „meg akarják ölni, fel akarják darabolni és kutyákkal akarják megetetni”.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!