Közélet

Lövöldöző ámokfutót fékezett meg a TEK

Engedéllyel tartott vadászfegyverével lőtte le nagyanyját egy 28 éves férfi Lajosmizsén vasárnap délután, az önmagára is fegyvert emelő férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) mesterlövésze tette ártalmatlanná - közölte a TEK vasárnap este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint kora délután riadóztatták a Terrorelhárítási Központot, mert Lajosmizsén egy 28 éves férfi engedéllyel tartott vadászfegyverével végzett a vele egy háztartásban élő nagymamájával, és lelőtte a ház körüli állatokat is. A TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát.

A közleményben azt írták: a férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot. Hozzátették, hogy a többórás tárgyalás eredményeként a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból. A nála maradt harmadik fegyvert jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, kiszállt a gépkocsiból, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert maga ellen fordította és öngyilkosságot próbált elkövetni.

A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, majd a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. “A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét” – áll a közleményben.

Korábban a hirado.hu számolt be arról, hogy a TEK mesterlövésze tett ártalmatlanná egy férfit Lajosmizsén vasárnap.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik