Közélet

Megölte öt gyerekét, mert attól rettegett, feldarabolják

A kisgyerekeket, akik közül a legidősebb nyolcéves volt, szemeteszsákokba rejtve dobta ki egy erdei földút mellé.

A Dél-Karolinában élő férfi egy szerdán nyilvánosságra került rendőrségi irat szerint azért gyilkolta meg öt gyerekét, mert attól félt, hogy a kicsik „meg akarják ölni, fel akarják darabolni és kutyákkal akarják megetetni” – jelentette az amerikai sajtó. A 32 éves Timothy Ray Jonest még szeptember hatodikán fogták el Mississippi államban egy ittas vezetőkre vadászó rendőrségi ellenőrzőpontnál. Akkor már keresték a hatóságok, miután eltűnt a gyerekeivel együtt.

A gyerekeket – akik közül a legfiatalabb egyéves, a legidősebb pedig nyolcéves volt – augusztus 28-án látták utoljára élve, amikor Jones elment értük az iskolába és az óvodába. A rendőrség szerint nem sokkal később ölte meg őket Lexington városában lévő otthonában, majd autóba rakta a tetemeket, és Alabamában dobta ki a szemeteszsákokba rakott holttesteket, több nappal később.

 Timothy Ray Jones öt gyereke – attól tartott, megölésére készülnek
Fotó: Lexington County Sheriff’s Dept

A hatóságok azt nem közölték, hogy a gyerekek hogyan haltak meg. A testekhez Jones vezette el a nyomozókat.

Jones ügyvédjeinek közlése szerint a férfit már kezelték mentális problémákkal, és azt szeretnék, ha minél hamarabb elvégeznének rajta egy elmeorvosi vizsgálatot. Egy ügyész korábban az NBC-nek kijelentette: „Szerintem valószínűleg megőrült.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik