Közélet

Tragédia a Paskál strandon: kiborult a család

Továbbra is lehet jelentkezni abba a sporttáborba, amelyben a hétéves Gréti is részt vett a nyáron. Az úszni nem tudó kislány strandolás közben belefulladt a medencébe.

Újabb gyermekprogramokat hirdetett az a sporttábor, amelyiknek a felügyelete alatt a hétéves Gréti a Paskál Strandon idén nyáron belefulladt a medencébe – írja a Bors.

A vízbe fulladt kislány unokanővére a Facebookon háborodott fel, hogy a sportklub oktatói „széles mosollyal várják a további jelentkezőket tanfolyamaikra”. Adrienn állítja: a sportklub felügyelői a kislány édesanyja által bekészített karúszóját ki sem vitték a strandra.

A lap kereste az ügyben az említett sportklubot, ahol közölték: a rendőrségi vizsgálat – foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak – lezártáig nem nyilatkoznak, de az érintett felügyelőket már felfüggesztették. Közleményükben felfoghatatlan tragédiának nevezik az esetet, ami őket is megrendítette.

Mint ahogy azt megírtuk, strandolni ment júlisuban a budapesti Paskál Strandra az a táborozó gyerekcsoport, amelynek egyik tagja, egy hétéves kislány belefulladt az egyik medencébe. Máfél órán keresztül próbálták újraéleszteni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik