Közélet

Rejtély, hogyan halhatott meg a kislány a Paskálon

A gyerek tüdejéből nem jött fel víz, biztosat csak a boncolás után lehet majd tudni. Egyelőre az is kérdés, hányan felügyelték a csoportot.

„Nálunk nincs idő az unatkozásra, garantáljuk, hogy a táborban rengeteg lesz a mozgás, és a gyerekek egyszer sem néznek videofilmeket. Kiemelkedő hangsúlyt fektetünk a gyerekek szakképzett felügyeletére. Maximum 7 gyerekre jut egy oktató” – ezt ígérte internetes oldalán a tábort szervező vállalkozás, melynek szervezésében strandolt az a kislány, aki hétfőn meghalt a Paskálon.

A Blikk azt írja, az egyhetes sporttábor 29 ezer forintba került, az összegért különféle programokat kaptak a gyerekek. Az egyik volt a strandolás a Paskálon. A tervek szerint ebben a turnusban eredetileg pénteken mentek volna lubickolni a gyerekek, ám az időjárás közbeszólt, így áttették a programot hétfőre. A lap szerette volna megtudni az érintett cégtől, hány felügyelő vigyázott a 9 fős csoportra a strandon, de nem kaptak választ a kérdésükre, így egyelőre azt sem tudni, miért nem vette észre a nevelőtanár, hogy a kislány tőle néhány méterre bajba került. Az oktató – ahogy azt már a Hír24 korábban már megírta – a történtek után rosszul lett.  A hétéves Grétát egyébként ismerték a szervezők, az egyik sítáborukon már részt vett.

Ahogy arról beszámoltuk, a gyerek életéért másfél órán át küzdöttek, próbálták újraéleszteni a mentők, de már nem tudták megmenteni. A lap úgy tudja, a kislány a tüdejéből nem jött fel víz, így csak a boncolásból derülhet ki, valóban fulladás okozta-e a gyerek halálát.

Mint ismert, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A Blikk megkereste a kislány édesanyját is, de nem akart nyilatkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik