Közélet

Tömegverekedéssé fajult egy kétszáz fős esküvő

Hét városból kellett erősítést hívni, hogy le tudják állítani az egymást ütlegelő, lökdöső és szidalmazó családtagokat.

„Mindent vér borított és senki sem volt biztonságban, szavakkal leírhatatlan ami történt” – mondta el a Buffalo Newsnak egy szemtanú, aki a New Yorki Buffalo egyik elővárosában zajlott esküvőn dolgozott. Az esetről szóló beszámolók szerint nagyjából száz vendég vett részt a tömegverekedésben, és a kétszáz fős esküvőnek otthont adó Country Club bankett-termében, folyosóján és pincéjében is komoly károk keletkeztek.

A rendőrség este 11 óra után vonult ki a szombaton tartott esküvő színhelyére, miután több bejelentést is kaptak egy hatalmas verekedésről. A helyi rendőrség közlése szerint nagyjából száz ember ütlegelte egymást a parkolóban és az esküvőnek otthont adó épületben, miközben a menyasszonyt a hátsó bejáraton keresztül kellett kimenekíteni az egymásnak esett rokonok elől.

A vőlegény közben kétségbeesetten próbált leállítani a verekedő embereket, és rávenni őket arra, hogy menjenek haza, de amint egy-egy verekedés véget ért, mások is egymásnak estek. A verekedésben olyan sokan vettek részt, hogy a helyi rendőrség képtelen volt megbirkózni a feladattal, és végül még hat közeli város rendőreinek a segítségét kellett kérni az emberek szétválasztására.

 

A rendőröknek végül sikerült leállítaniuk a verekedő embereket, akik közül többen is megsebesültek, de csak egy 39 éves férfit kellett kórházba szállítani, fejsérüléssel. A hatóságok egyelőre nem indítottak eljárást egy ember ellen sem, mert nem lehetett megállapítani, hogy kik tehetőek felelőssé a verekedésekért, és mi volt a kiváltó ok, ami miatt a vendégek egymásnak estek.

A beszámolók alapján úgy tűnik, hogy a két család tagjai nem jöttek ki valami jól egymással, és a jövőben is feszült hangulatúak lesznek a családi összejövetelek. „Olyan dolgok hangzottak el, amelyeket nem lehet könnyen elfelejteni” – állította a Buffalo Newsnak a szemtanú.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste az érintett Country Club vezetőjét is, aki igencsak furcsán reagált az újság megkeresésére. A férfi kijelentette, hogy egyáltalán nem történt semmiféle verekedés a klubban tartott esküvőn, annak ellenére, hogy több szemtanú és a rendőrség is megerősítette, ami ott zajlott. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik