Közélet

Emberi koponyát találtak gombaszedés közben

Egy németországi erdőben kutattak gombákra vadászva, amikor a felfedezést tették. Közben egy német garázsban hordókba rejtve bukkantak emberei csontokra.

A koponyát a Frankfurt közelében található Rüsselsheim melletti erdőben találta meg két gombaszedő férfi, akik azonnal riasztották a rendőrséget a felfedezés után. A keresőkutyákkal kivonuló rendőrök később több emberi csontot találtak a közelben, amelyek feltehetően a koponyához tartoznak – jelentette a német sajtó.

A szombaton megtalált emberi maradványokat már elkezdték vizsgálni, de egyelőre semmit sem tudnak a hatóságok – mondta el hétfőn egy rendőrségi szóvivő a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. Még azt sem lehet tudni, hogy a csontok egy nő, vagy egy férfi maradványai. A halál oka szintén ismeretlen, bár egy rendőrségi szóvivő elmondása szerint nem valószínű, hogy emberölés áldozata lett.

A németeket egy másik csontváz rejtélye is aggasztja, amire egy garázsban bukkantak, szintén Frankfurt közelében. A garázs bérlője egy hetvenéves férfi volt, aki augusztusban elhunyt, és rokonai éppen a garázst rámolták ki, amikor két műanyag hordóban több csontot találtak, amelyek a helyi rendőrség pénteki közlése szerint egy középkorú nőhöz tartoztak.

A hordókban egy fej, torzó, lábfej és alsó lábszár volt egy rendőrségi szóvivő elmondása szerint. Azt nem lehet tudni, hogy pár testrész hiányzott-e. A maradványokat szakértők vizsgálják, és a frankfurti ügyészség hétfői közlése szerint a héten már kiderülhet, hogy kié lehetett a holttest, és az is, hogy mi okozta a halálát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik