Közélet

Három gyermek holttestére bukkantak egy férgektől hemzsegő házban

A házban az után kezdtek vizsgálódni a hatóságok, hogy egy szomszéd bejelentése alapján négy kiskorút mentettek ki a mocsokból.

Három gyermek maradványaira bukkantak a rendőrök egy szörnyen mocskos, és szemetes, férgektől és legyektől nyüzsgő házban csütörtökön, a Massachusettsben fekvő Blackstone városban – írja a Boston Global.

A rendőrség őrizetbe vette a ház 31 éves tulajdonosát, Erika Murrayt. Az ügyészség nem erősítette meg, hogy a nőnek köze van a három gyermek halálához, annyit árultak csak el, hogy tanúk megfélemlítése, és egyéb, a tulajdonában lévő házzal kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével vádolják. Az eset két héttel az után történt, hogy a gyermekvédelmi hatóságok négy kiskorút vettek gondozásba ugyanerről a lakcímről, mert gondatlanság és veszélyeztetés gyanúja merült fel velük kapcsolatban.

A házban talált gyermekeknek egyelőre a nemét, a korát, és a haláluk okát sem tudják, mondta el az újságíróknak Joseph D. Early, körzeti ügyész, majd hozzátette, hogy nem tudják azt sem, hogy kik lehetnek a gyermekek szülei, de egyelőre senkit sem vádolnak gyilkossággal.

 Ebben a házban találták a holttesteket (fotó: Google Street View)

„Annyit mondhatunk, hogy van három holttestünk, amiket ebben az ingatlanban találtunk. A ház tele van férgekkel, bogarakkal, és szeméttel, néhány helyen fél-egyméteres halmokban állnak a használt pelenkák” – közölte Early. Elmondta, hogy a rendőrség két héttel korában ment ki először a címre, amikor egy szomszéd azzal hívta fel őket, hogy a házban élő egyik gyerek azt mondta neki, hogy egy másik gyermek nagyon sír odabent. A szomszéd megnézte a síró gyermeket, aki fekáliában fetrengett, ezután értesítette a rendőrséget. A hatóságok akkor egy 6 hónapos, egy 3, egy 10, és egy 13 éves gyermeket vittek el a házból. A holttesteket az esetet követő nyomozás során találták meg. Az ügyész nem említette, hogy bármilyen kapcsolat lehet a gondozásba vett és a holtan talált gyermekek között. Azt azonban elmondta, hogy a kutatás még koránt sem ért véget, a rendőrség még valószínűleg napokig fog kutatni a helyszínen.

A gyermekvédelmi hatóságok elmondták, egyelőre nem tudják, hogy a védelembe vett négy, illetve a holtan talált három gyerek rokonok-e, ahogyan azt sem, hogy hány felnőtt élhetett korábban a házban.

Az egyik szomszéd, a 68 éves Marilynn Soucy azt mondta, hogy ő úgy tudta, egy nő élt a házban a barátjával, meg egy kisfiúval és egy kislánnyal. Elmondta azt is, hogy a fiút többször látta az udvaron játszani, és kicsit furcsállotta, hogy a gyermeken mindig piros póló van. Elmondta, hogy a házban élő nőt aznap látta utoljára, amikor a gyermekeket elvitték: a házhoz közeli rendőrkapitányság irányába sétált, de nem látszott rajta, hogy zavart vagy ideges lenne.

A rendőrségnek egyelőre nem sikerült kideríteniük a szomszédasszony által leírt felnőttek személyazonosságát. A házban uralkodó állapotokról az árulkodik, hogy a helyszíni vizsgálatot végző rendőrök fertőzésvédő ruhában és gázálarcban dolgoznak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik