Közélet

Embert öltek, raboltak, kutyát akasztottak fel a miskolci tizenévesek

A gyilkos ámokfutás három napon át tartott.

Vádat emelt az ügyészség a lyukóvölgyi gyilkosság ügyében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a három tizenéves egy embert agyonvert, egyet súlyosan bántalmazott, egy kutyát pedig felakaszott háromnapos ámokfutása alatt.

Az ügyről számos részletet közölt az ügyészség hétfőn. Eszerint  a 17, 18 és 19 éves fiúkból álló társaság tavaly márciusban együtt italozott Miskolc-Lyukóvölgy városrészében. Éjfélre alaposan leitták magukat, ekkor döntötték el ketten, hogy betörnek egy szomszédos házban lakó idős férfihoz. Bemásztak a kerítésen, berúgták a ház ajtaját és berontottak. Áldozatuk felébredt a zajra, ekkor 18 éves támadója ököllel leütötte, majd amikor megpróbált felállni a földről, a 17 éves fiú is nekiesett. Ezután egyikük elővett egy kést és azzal kezdte szurkálni a 64 éves férfit, társa pedig tovább ütlegelte és rugdosta. Eközben folyamatosan pénzt követeltek tőle.

Az idős ember rövid időn belül belehalt sérüléseibe. Az ügyészség szerint az áldozat “a vádlottak bántalmazása miatt az élet kioltásával szükségszerűen vele járó szenvedést jóval meghaladó testi-lelki gyötrelmeket volt kénytelen átélni”. A gyilkosok különféle használati tárgyakat zsákmányoltak, összesen 37 ezer forint értékben.

Másnap egy másik házba törtek be, ekkor már hárman. A 48 éves férfit hasonló módon ütlegelni kezdték, ő azonban bemenekült a mellékhelyiségbe és magára zárta az ajtót. Innen 50 ezer forint körüli összegben vittek el értékeket. A férfit nem tudták bántani, így kutyáját vették célba: a nagytestű ebet saját láncára akasztották fel.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben határozott tartamú fegyházbüntetés, a fiatalkorú vádlott esetében fiatalkorúak börtönbüntetése kiszabását indítványozta. A csapat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, rablás, állatkínzás és betöréses lopás miatt állhat hamarosan bíróság elé. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik