Közélet

Robbanószerkezetet találtak Miskolcon

Egy csatornahálózat tisztításakor került elő a feltehetően második világháborús lövedék, ami miatt több mint száz embert költöztettek ki lakásaikból.

Elszállítják a Miskolcon talált második világháborús lövedéket, az emiatt kiköltöztetett csaknem háromszáz ember este nyolc óra után visszatérhetett otthonába – mondta Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek.

A 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot az Iván utca környékén a csatornahálózat tisztításakor hétfő este találták munkások. A robbanószerkezet miatt több tíz-, illetve négyemeletes társasházát, családi házat ideiglenesen el kell hagyniuk a lakóknak.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint a gránát gyújtószerkezete megsérült, a robbanószerkezetet elszállítják, és egy kijelölt helyen megsemmisítik.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere azt MTI-nek azt mondta: az otthonukat átmenetileg elhagyóknak egy közeli iskola tornatermét nyitották meg, és melegedőbuszokot is küldtek a helyszínre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik