Belföld

Itt az év tanévbotránya – iskola a tűréshatáron

Nyílt levélben tiltakozott Balog miniszternél egy miskolci iskola tantestülete, közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete.

A szerkesztőségünknek elküldött nyílt levél szerint áll a bál Miskolcon a Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Az iskola vezetésére pályázatot írtak ki. Azon indult a korábbi igazgató és egy külső pályázó is. Mindkettőjük pályázatát eredménytelennek nyilvánították, noha az igazgatóét minden véleményező testület támogatta, riválisáét pedig egyöntetűn elutasították a pályázatában leírt „komoly szakmai tévedései miatt”.

A tantestület tudomásul vette a pályázatok eredménytelenségét, és – a Miskolci Tankerület 2014. augusztus 25-ei utasítása alapján – az általános igazgatóhelyettes vezetésével el is indult a tanév. Az ünnepélyes tanévnyitó után két órával azonban megjelent az intézményben a külső pályázó, és bejelentette, hogy augusztus 15-e óta ő az intézmény megbízott igazgatója.

A nyílt levél aláírói elfogadhatatlannak tartják, hogy az intézményvezető szeptember 1-jén 11 órakor vegye fel a munkát “elkészült tantárgyfelosztás és órarend mellett akkor, amikor neki augusztus 15-ei dátumú megbízólevele van”. Értetlenül állnak a helyzet előtt, és a következő kérdésekre várnak választ a minisztertől.

“1. A két eredménytelen pályázó közül miért a külsős, vezetői tapasztalattal nem rendelkező, az iskolai életünket egyáltalán nem ismerő, súlyos szakmai és tárgyi tévedéseket tartalmazó pályázatot benyújtó személyt bízzák meg az iskola vezetésével?

2. Miért nincs szükség arra a vezetőre, aki az elmúlt 13 évben az iskolát sikeresen, eredményesen, nagy szakmai hozzáértéssel, közmegelégedettséggel vezette?

3. Közel 800 gyermekünk és azok szülei nyugodtan kezdhetik el a tanévet?

4. Miért nem értesült iskolánk az augusztus 15-ei intézményvezetői megbízásról?

5. Valóban az emberi erőforrások legjobb felhasználása történt e megbízás által?”

Az intézmény honlapján elérhető, hogy mely testületek véleményezték a pályázók programjait.

Az intézményi tanács értékelése
A szülői munkaközösség véleménye
A Tapolcai Szülői Munkaközösség véleménye
Az Iskolaszék véleménye
A Tapolcai Iskolaszék véleménye
A Diákönkormányzat véleménye
A Tapolcai Diákönkormányzat véleménye
A Székhelyiskola Nevelőtestületének véleménye
A Tapolcai Tantestület véleménye
Az alsós munkaközösség véleménye
A Tapolcai alsós munkaközösség véleménye
A székhelyiskola nevelési munkaközösségének véleménye
A Tapolcai felső tagozatos munkaközösségének véleménye
A Magyar – Történelem – Ének munkaközösségének véleménye
A Nyelvi munkaközösség véleménye
A Matematika, -fizika, -kémia, -informatika, -technika munkaközösség véleménye
A Művészeti Természettudományos Munkaközösség véleménye

A honlapról az is kiderült, hogy a 2014. május 20-án megtartott nevelőtestületi értekezleten a nevelőtestület: Dávid Enikő vezetői programját 0%-ban, Dózsa Lászlóné vezetői programját 98,6%-ban támogatta. Az iskola közzétette a két pályázatot is, amelyen még a régi igazgató köszönti az olvasókat, de a “Magunkról” menüpontból az iskola vezetése kedden délelőtt nem volt elérhető.   


Ajánlott videó

Olvasói sztorik