Közélet

Elhalasztották az Origo-Lázár-pert

Nem érkezett meg egy igazolás a bíróságra, ezért egyelőre nincs ítélet abban a perben, amit az Origo indított a Miniszterelnökség ellen Lázár János külföldi utazásai miatt.

A Fővárosi Törvényszéken csütörtökön folytatódott a per, ahol Lázár János angliai, 920 ezer forintos útja került volna terítékre. A tárgyalást elhalasztották, mert nem érkezett meg a bíróságra az igazolás, miszerint minősített adatnak számít az, hogy az államtitkár kivel és miről tárgyalt Londonban – írja a hvg.hu.

A Miniszterelnökség – korábbi közleményének megfelelően – megfellebbezte a másik két, olasz és svájci útról szóló májusi részítéletet, így az eljárásnak ez a része is folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország ügyvédje, aki az origós Pethő Andrást képviselte a tárgyaláson, a portálnak elmondta: a bíróság még augusztus végén bekérte azt az igazolást, ami alátámasztaná, hogy minősített adatnak számítanak Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár londoni útjának részletei, de nem érkeztek meg a dokumentumok, ezért a tárgyalást elhalasztották november 27-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik