Közélet

Egymást érő balesetekkel rajtolt a szeptember

Súlyos sérültek, karambol és felborult járművek– már többen kórházba kerültek.

Lesodródott az úttestről, majd a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba borult egy kamion az M1-es autópályán. A baleset Biatorbágynál, az M0-s autóút felhajtója közelében, a sztráda Budapest felé vezető oldalán történt kora reggel. A kamion egyik üzemanyagtankja széthasadt, de tűz szerencsére nem keletkezett. Az első információk szerint a jármű vezetője könnyű sérülésekkel megúszta.

Kaposváron, a 67-es úton egy élelmiszert szállító kisteherautó ütközött egy kocsival reggel. A karambolban ketten súlyosan megsérültek, egy embert a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A mentés és a helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták, az arra közlekedők várakozásra, torlódásra számíthattak egy darabig.

Baleset történt az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán is 8 óra körül. Egy konténerszállító teherautó borult fel a sztráda 81-es és 82-es kilométerszelvénye között, a főváros felé vezető oldalon, Kisigmánd térségében. A komáromi és a tatabányai hivatásos tűzoltók dolgoztak. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben egy ideig, ám azóta ismét zavartalan a forgalom.

Fél 9 körül két kocsi ütközött Budapesten, a VIII. kerületi Orczy úton, a benzinkútnál. Mindkét sofőr kisebb sérüléseket szenvedett. A fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, a beavatkozás és a helyszínelés alatt nem közlekedett a 24-es villamos.

A 4-es főúton félpályás útzárat rendeltek el, miután a186-os kilométerszelvényénél, Kaba térségében árokba sodródott egy kisbusz. Az árokban nyolcvan centiméter magasan áll a víz. A járműben csak a vezetője utazott, ő könnyebben sérült.

Árokba csúszott és ott a tetejére borulva állt meg egy kocsi délelőtt a 834-es úton, Mersevát térségében. A járműben ketten ültek, egyikük ki tudott szállni a kocsiból, a másik utast a mentők emelték ki. A celldömölki hivatásos tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésen a helyszínen, ahol rendőrségi irányítás mellett félpályán haladhatott a forgalom.

Nem sokkal 9 óra után, Kaposváron újabb baleset történt. Egy teherautó és egy kocsi csapódott egymásnak a 67-es úton. Egy ember a kocsiba szorult, őt a kaposvári hivatásos tűzoltók emelték ki.

Szalagkorlátnak ütközött egy kocsi az M7-es autópálya 171,5-ös kilométerszelvényénél fél 10 körül, Balatonújlak térségében, Nagykanizsa irányában. A jármű a belső sávban keresztben állt, emiatt a forgalom csak a külső sávban haladhatott.  A marcali hivatásos tűzoltóm dolgoznak a műszaki mentésen.

Robogóval karambolozott egy autó Budapesten, a XII. kerületben, a Krisztina körút és a Maros utca kereszteződésében. A kétkerekű a kocsi alá került, ám vezetője nem sérült meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók dolgoztak a helyszínen, ahol egy sávon haladhatott a forgalom.

Egy menetrend szerint közlekedő busszal ütközött egy kocsi Fertődön, a Fő utcán késő délelőtt. A kapuvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentők egy könnyű sérültet emeltek ki az autóból, a busz utasai közül senki nem sérült meg. Az egység áramtalanította az autót. A forgalom rendőri irányítás mellett félpályán haladhatott a Fő utcán.

A 42-es főúton, Püspökladány térségében egy permetezőt vontató mezőgazdasági jármű és egy szemes kukoricát szállító kamion karambolozott, ugyancsak késő délelőtt. Előbbi jármű felborult, utóbbi pedig az út menti árokba sodródott, traktorrésze kigyulladt. A fülke teljes terjedelmében égett, a lángok átterjedtek a rakományra is. A helyszínen a püspökladányi tűzoltók dolgoztak.  A 42-es út érintett szakaszán teljes útlezárás volt érvényben.

Egy betegszállítü és egy kocsi ütközött a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úton, egy bevásárlóközpont bejáratánál. A balesetben négyen megsérültek, egyiküket a fővárosi hivatásos tűzoltók szabadították ki az egyik járműből. 

Félig az úton, félig az árokban a tetejére borulva állt meg egy kocsi Budaörsön, a Légimentő utca M1-es autópálya alatti szakaszán. A jármű útpadkára hajtott, amely megdobta, így történt a baleset. A járműben ketten utaztak, őket a törökbálinti katasztrófavédelmi őrs tűzoltói és a budaörsi önkéntesek kiérkezése előtt a mentők kiemelték a kocsiból. 

A hajnali órákban baleset történt a vasúton is: a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon, Csomád és Veresegyház állomások között gázolt el egy szerelvény egy idős embert. A férfit kórházba vitték, ám a történtek miatt egy ideig 50-70 perces késésekkel számolhatnak az utasok. A menetidő jelenleg 20-30 perccel hosszabb a tervezettnél.

A fővárosban az elöntött utak is nehezíthetik a haladást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik