Közélet

Felesége temetésére kért hitelt, csúnyán becsapták a nyugdíjast

A 66 éves férfinak egymillió forintra lett volna szüksége ahhoz, hogy méltó búcsút vegyen a feleségétől, így vált egy fogyasztói csoport áldozatává - számolt be a Blikk.

A felesége temetésére szeretett volna pénzt szerezni a nyugdíjas, amikor meglátta egy fővárosi fogyasztói csoportot szervező cég hirdetésében, amiben szigorú előfeltételek nélkül, havi 10 ezer forintos részletre kínáltak hasonló összeget. Telefonon egyeztettek vele, majd pár nappal később szóltak neki, hogy menjen be szerződést kötni, megkapja a pénzt.

“55 ezer forintot kellett a helyszínen befizetni, azt mondták, március közepén hozzájutok az összeghez. A pénz azonban csak nem jött, viszont azóta is minden hónapban felhívnak, hogy a közjegyző nem engem sorsolt ki, viszont fizessem be a havi előtörlesztést” – mesélte a lapnak a férfi, akinek nem szóltak a szerződéskötéskor sem arról, hogy nem hitelt kap, hanem egy fogyasztói csoporthoz csatlakozik. Mikor reklamált, azzal vágtak neki vissza, hogy miért nem olvasta el a szerződést. Végül baráti kölcsönökből fizette ki a temetést.

A Blikk fogyasztói csoportok átveréseiről szóló cikksorozata kapcsán több pórul járt, átvert ember jelentkezett. Volt, aki írásos bizonylatot is kapott arról, hogy a következő hónapban utalják neki a pénzt.

A lap hétfőn egy, a fia családján segíteni próbáló nyugdíjas salgótarjáni asszony történetéről számolt be, ő 255 ezer forintot fizetett be az őt hitellel kecsegtető budapesti cégnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik