Közélet

Hitellel verték át a családján segíteni akaró nyugdíjast

Az asszony 255 ezer forintot fizetett be abban bízva, hogy hárommilliót folyósítanak neki.

Hitelfelvétellel próbált meg fia családján segíteni egy nyugdíjas salgótarjáni asszony, de állítása szerint csúnyán átverték. Bércesi Mihályné két és fél hónap alatt 255 ezer forintot fizetett be az őt hitellel kecsegtető budapesti cégnek, a remélt hárommillió forinttal azonban továbbra is csak hitegetik.

„Szükség volt a pénzre, mert különben utcára került volna a fiam és a családja. Minimálbéres fizetéssel ők nem is álmodhatnak hitelről, de a bankok 75 év feletti személynek sem adnak kölcsönt. Ezért örültem nagyon, amikor megláttam a hirdetést. Boldog voltam, hogy így segíteni tudok a gyerekeknek” – mesélte a Blikknek a 76 éves asszony, aki állítja, amennyire lehetett, utánanézett a cégnek, tanút is vitt magával. Rákérdezett, hogy fogyasztói csoportról van-e szó, de megnyugtatták, hogy nem az és mindenképp utalni fognak.

„Csak és kizárólag az ügyfelek által irodánkban aláírt szerződésekkel rendelkezünk, amelyek első pontja azzal kezdődik, hogy fogyasztói csoport vagyunk” – reagált Tóth Gábriel, a CL Brokers ügyvezetője. A cég tevékenységét már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja, mert „a fogyasztók részére valószínűsíthe­tően nem megfelelő módon jelenített meg információkat a fogyasztói csoportok lényeges tulajdonságairól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik