Közélet

Jeges vödör juttatta börtönbe

Az amerikai fiatalember már megbánta, hogy elfogadta a kihívást.

Az Egyesült Államokban már hónapok óta, de egy ideje már itthon is dübörög a jótékonysági hidegzuhany, vagyis az ice bucket challange, amely elméletileg az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegségre hívná fel a köz figyelmét, s az íratlan szabályok szerint minden kihívottnak pénzzel is támogatnia kell a gyógymód kutatását. Az akció egyébként sikeresnek mondható, az amerikai ALS Association például már 80 millió dollárral gazdagodott.

Így történt, hogy a 20 éves Jesean Morrist kihívta egyik ismerőse, aki gondolkodás nélkül eleget tett a kérésnek és publikálta is az erről készült videót. Nem sokkal később törölte a felvételt – valószínűleg eszébe jutott, hogy egy 2010-es ítélet kapcsán körözik, mivel megsértette a szabadlábra helyezésének feltételeit.

Legnagyobb szerencsétlenségére nem volt elég gyors, egy ismerőse felismerte a házat, amely előtt magára borította a vödröt és ezt az információt azonnal továbbította a rendőrségnek. A nyomozók pénteken tartóztatták le a Nebraska állambeli fiatalembert, s tekintettel arra, hogy a bilincselés előtt ellenállást tanúsított, utána pedig köpködött, a rendőrkapitányságra már újabb vádpontokkal érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik