Közélet

Házi őrizetben nincs házibuli

Egy Kanadai bírónő szerint ez nem mindenkinek egyértelmű.

A 31 éves Phillip Warren lopott tulajdon birtoklása és terjesztési szándékkal tartott marihuána vádjával került bíróság elé, s az enyhébb ítélet reményében meg se próbálta tagadni tetteit – bűnösnek vallotta magát. Persze tekintettel arra, hogy a házkutatást intéző rendőrök 130 gramm füvet találtak a lakásában, nem biztos, hogy értelme lett volna bármit tagadni.

Mivel az eljárás során mindvégig együttműködött a hatóságokkal, az ügyészség a védelemmel együtt 90 napnyi, saját otthonában letöltendő szabadságvesztést javasolt, melyet a bíróság elfogadott ugyan, de az este 8-tól reggel 6-ig tartó kijárási tilalmat megfejelte azzal, hogy megtiltotta a bulizást.

Julia Morneau bírónő elmondása szerint ennek azért érezte szükségét, mert tudomására jutott, hogy a hasonlóan elítéltek betartják ugyan a törvény betűjét, de végigszórakozzák a kiszabott büntetést. Mr. Warren egyébként egymagában sem érezheti jól magát, mivel a tiltás kiterjed mindennemű drogra, alkoholra és egyéb tudatmódosító szerre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik