Közélet

Kétszázezret fizetnek a fiát elrabló apáért

A férfi a bíróság döntése ellenére nem adja vissza az ötéves Bandikát az édesanyjának.

Kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fetter András tavaly májusban magával vitte kisfiát, kit azonban a láthatás lejártakor nem vitt vissza édesanyjához, és azóta mindketten ismeretlen helyen tartózkodnak. A rendőrség 200 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek – írja a police.hu. 

Márciusban elfogatóparancsot is kiadtak az apa ellen, de mivel nem tudni, hogy a bírósági végzés eljutott-e hozzá, visszavonták az elfogatóparancsot. Eltűntként viszont továbbra is keresik a férfit

Az anya a Hír24-nek adott interjúban idén áprilisban azt mondta, gyermekük születése után férje egyre kevesebbet volt otthon és egyre több volt a konfliktus. Amikor az asszony válni akart, a férfi azzal fenyegetőzött, hogy örökre elveszi tőle a kisfiút. Rimóczi Eszter sokáig tipródott, de nem látott más kiutat, mint elköltözni a gyerekkel. Eleinte az apa megelégedett azzal, hogy heti egy napot tölthet vele Bandika, majd váratlanul eltűnt a kisfiúval.

Olvasói sztorik