Közélet

Meglett az óbudai testvérpár

Előkerült az a két tizenéves fiú, akik hétfő reggel tűntek el és a rendőrség is kereste őket – tudta meg az Index.

Cséby Mátyás és Csaba a III. kerületi Pünkösdfürdő utcai buszmegállóban szálltak fel a 34-es buszra, egy napközis iskolába indultak, de nem értek oda. A rendőrség szerda este azt írta az Indexnek, hogy a fiúk előkerültek. Ennél több részletet a rendőrség nem mondott.


Fotó: Police.hu

Van, amikor többet kell várni

Vanak elképesztő esetek, amikor több évtized után találnak rá eltűnt gyerekekre.

Tavaly ausztrál földön találtak meg egy 11 hónaposan, anyjával eltűnt amerikai kislányt. Az apa 1994-ben vesztette szem elől az anyát és közös gyereküket, de nem adta fel a keresést, és kitartó munkája meg is hozta gyümölcsét: a rendőrségnek átadott információi alapján a lakhelyüktől több ezer kilométerre rátaláltak anyára és lányára. Más kérdés, hogy a pár már azelőtt szakított, hogy a gyerek megszületett volna, tehát a kislánynak nem sok apaemléke volt biológiai édesapjáról. A nő börtönbüntetés elé néz.

2011-ben még elképesztőbb esetre derült fény: egy lány annyira nem érezte az azonosságot szüleivel, hogy DNS-vizsgálatot végzett magán. Kisült, nem rokona azoknak, akiket addig a szüleinek hitt (valamelyest). 1987-ben, 19 naposan rabolták el a kórházból, ahol lázasan feküdt. Valódi anyja soha nem adta fel a reményt, hogy találkozni fognak. Lánya az interneten kezdett el kutakodni olyan nők után, akik elvesztették gyermeküket, és így talált rá anyjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik