Halálos baktérium a kukoricásban: vizsgálat indult

Ennek során megkérdezik az érintett munkavállalókat és a munkáltatót is arról, hogy milyen körülmények közt dolgoztak.

Korábban a témában:

Foglalkozási megbetegedés gyanúja miatt vizsgálat indult azoknak a munkavállalóknak az ügyében, akik kukorica címerezése után baktériumfertőzés miatt megbetegedtek és kórházba kerültek – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének igazgatója csütörtökön az MTI-t.

Szabó Zoltán közölte: a vizsgálat során megkérdezik a munkavégzés körülményeiről az érintett munkavállalókat és a munkáltatót is. Borsos Anikó karcagi járási tiszti főorvos elmondta: a leptospirózis, közismertebb nevén nádvágóláz miatt kilencen kerültek kórházba hányingerrel, hasmenéssel és magas lázzal Tiszaszőlősről, Tiszaburáról, Kunmadarasról és Ecsegfalváról.

A debreceni Kenézy kórháztól kapott tájékoztatás szerint kezelés alatt már csak két beteg áll, ők antibiotikumot kapnak, és valószínűleg a hét végén hazatérhetnek.

A leptospirózis olyan bakteriális fertőzés, amelyet rágcsálók és kutyák terjeszthetnek. Ha vizes helyeken az emberek mezítláb járnak, horzsolásos, sebes lábukon keresztül a kórokozó bejuthat a szervezetükbe. A munkások korábban elmondták, hogy az esős időben mezítláb dolgoztak a kukoricaföldön.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.