Közélet

Munkát keres Bándy Kata gyilkosa

Elvégezte a Csillagbörtönben az általános iskolát, most dolgoznia kell, de még nem tudni, milyen munkakörbe osztják be.

P. László 30 ezer forint körül fog keresni, ebből vonják majd a rabtartást, a bűnügyi költséget, valamint a tartásdíjat, van ugyanis egy kisfia írja a Blikk.

Azt, hogy milyen munkát kap majd a Csillagban, még nem tudni, de számos munkakörbe oszthatják be. Szegeden a munkaképes elítéltek 80-90 százaléka oktatásban, képzésben vagy munkában vesz részt. Van, aki karbantartóként dolgozik, akad, aki a varrodában, mások mosogatnak, de léteznek olyan munkák is, mint a könyvtáros és a stúdiós – fejti ki a lap.

 
Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus 2012. július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Családja és barátai a Facebookon is keresni kezdték, így rövid idő alatt nagyon sokan értesültek az eltűnéséről. Holttestét július 11-én délután találták meg egy bokros területen. Néhány nappal később elfogták P. Lászlót, aki beismerő vallomást tett.Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokának kommunikációs vezetője azt mondta a Blikknek, hogy minden jogerősen elítélt rabnak, akinek egészségügyi állapota megengedi, kötelező dolgoznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik