Közélet

Kijárta az általánost Bándy Kata gyilkosa

Úgy döntött, nem szeretne továbbtanulni, inkább dolgozni fog a rácsok mögött.

Huszonnyolc évesen sikerült elvégeznie az általános iskolát Bándy Kata gyilkosának. P. László a szegedi Csillagbörtönben járta ki a nyolcadik osztályt, méghozzá a jó eredménnyel – – tudta meg a Vasárnapi Blikk.

A fiatal elítélt korábban azzal fenyegetőzött, hogy inkább öngyilkosságot követ el, minthogy élete végéig rács mögött maradjon, úgy a lap információi szerint eddig nem volt vele semmilyen különösebb magaviseleti probléma a szegedi intézményben, ahol a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőit őrzik. Az iskolát azonban valószínűleg a börtönben sem szerette meg, mert úgy döntött, hogy a 8. elvégzése után nem tanul tovább, inkább dolgozni fog. A rabokat több tucat munkakörbe oszthatják be képességük, egészségügyi állapotuk és büntetésük fokozata szerint.

Ahogy arról beszámoltunk, P. László 2012 nyarán ölte meg a fiatal rendőrségi pszichológust. Bándy Katának egy baráti találkozó után veszett nyoma. Szülinapoztak, iszogattak, beszélgettek, majd hazaindult. Útközben találkozott mámoros állapotban lévő gyilkosával. Szerettei bíztak abban, hogy a lány épségben előkerül, de reményeik pár napon belül szertefoszlottak. Holttestére nem messze a lakásától, a bokrok között, hiányos ruhában találtak rá. Kata szép lány volt, ez lett a veszte, az akkor 26 éves férfinak megtetszett. Megfojtotta őt.

Gyilkosát pár nappal később elkapták, ügyében tavaly áprilisban született meg az elsőfokú döntés. Akkor tényleges életfogytiglant kapott. Augusztusban már egy sztárügyvéddel az oldalán jelent meg a másodfokú tárgyaláson. Az ítéletet enyhítették, így Péntek 40 év után feltételesen szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik