Közélet

Pedofília miatt ítélték el a hősies tűzoltót

Ezreken segített a japán cunami után, most nyolc hónap börtönt kapott, mert gyermekpornót találtak a számítógépén.

Michel Buckley, tűzoltót hősként ünnepelte a világ. Akkor került először a címlapokra, amikor a 2011-es cunami idején önkéntesként Japánba utazott segíteni. A férfi ezreken segített a katasztrófa után. Néhány napja azonban egy sokkal dicstelenebb ügy miatt került vissza a neve a hírekbe: néhány napja egy bejelentés után, házkutatást tartottak a házában a rendőrök Great Manchesterben, majd pedofil bűncselekmények miatt letartóztatták Buckley-t – írja a Mirror.

 

A több mint 30 éven át tűzoltóként dolgozó férfi számítógépén 3800 gyermekpornográfiát tartalmazó képet találta, ezek közül 77, a legdurvább kategóriába tartozik. A férfi elismerte, hogy 2005 óta, gyakorlatilag napi rendszerességgel töltött le pedofil tartalmakat.

Buckley ügyvédje azzal védekezett, hogy a férfi súlyos mentális gondokkal küzd a korábbi munkája miatt. A férfi egy kutató-mentő csapat tagja volt, s a hosszú évek alatt sok szörnyűséget kellett feldolgoznia. Évek óta depresszióval, poszttraumás stressz szindrómával, és állandó rémálmokkal küzd, ez válthatta ki nála bizarr vonzódást.

A bíró, amennyire lehetett, figyelembe vette Buckley korábbi érdemeit, az ítéletét azonban nem enyhítette. Mint mondta, a társadalom egyik legnagyobb felelősége éppen az, hogy megvédje a legfiatalabbakat az szörnyű szexuális bűncselekményektől, és megbüntesse azokat, akik hozzájárulnak ezek elkövetéséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik