Közélet

Kiállnak a biciklist gázoló buszsofőr mellett

A BKV egyik szakszervezete felháborodott és nekiment a BKK-nak.

„A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet határozottan visszautasítja, hogy a BKK Zrt. a BKV Zrt. belügyeibe oly módon beleszól, hogy egy le nem zárt, folyamatban lévő vizsgálat alatt oly módon formál véleményt, miszerint “a járművezető a budapesti közösségi közlekedési járatokon nem vezethet többé”, ezzel megpecsételve egy ember életét illetve további sorsát! Felháborítónak tartjuk, hogy a BKK Zrt. ismét munkáltatói jogköröket próbál gyakorolni és utasítja a BKV Zrt. vezetését egy munkavállaló ellehetetlenítésére!

Szakszervezetünk kiáll és minden elvárható támogatást és segítséget megad a járművezetőnk helyzetének tisztázása érdekében!” – írta a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a sofőr még június 23-án sodort el egy kerékpárost a budapesti Thököly úton, de az eset csak az után kapott nagy figyelmet, hogy a biciklis felrakta az internetre az esetről készült videófelvételt.

A György néven azonosított sofőr elmondása szerint nem szándékosan húzta a biciklisre a kormányt, azért húzódott oldalra, mert jött a következő megálló. A férfi kijelentette: “Bármennyire is sajnálom, semmit sem vettem észre az egészből.” Végül az utasok voltak azok, akik felhívták a figyelmét arra, hogy mi történt.

A férfit a közlekedési vállalat a videó megjelenés után eltiltotta attól, hogy forgalomban vezessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik