Közélet

Villám csapott egy nőbe a házában

Gumitalpú papucsának köszönhette a 49 éves ápolónő, hogy életben maradt.

„Az ember azt gondolná, hogy a házában biztonságban van a villámok elől” – mondta el a brit Jennifer Lyons, aki élő példája annak, hogy ez a kijelentés mennyire nem állja meg a helyét. A Daily Mirror beszámolója szerint az ápolónőként dolgozó nő éppen telefonon beszélgetett, amikor egy villám csapott a házába. Egészen pontosan a házán lévő parabolaantennába, és azon keresztül bejutva a tető alá felgyújtotta a házát.

A brit lap cikke szerint a villámcsapás hatására a konnektorok kirobbantak a falból, a telefonvezetékek és az internetes kábelek pedig kiégtek. „Olyan volt, mintha egy bomba csapódott volna be” – mondta el a nő. „Mindenfelé törmelékek hevertek. Az egyik tűzoltó elmondása szerint ez volt az egyik legfurcsább eset, amit valaha látott” – tette hozzá Lyons.

A nő a villámcsapástól a földre került, és a beszámoló szerint csak az mentette meg az életét, hogy gumitalpú papucsban volt, amely megakadályozta, hogy az elektromosság áthaladjon a testén. Végül csak egy kis púppal a homlokán megúszta a nem mindennapi esetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik