Közélet

Élve temetett el egy strandon ásott gödör egy nyaralót

A többi strandoló hiába sietett azonnal a segítségére, nem tudták időben kiásni a beomlott gödörből.

A 26 éves amerikai fiatalember egy San Francisco közelében lévő tengerparton strandolt barátaival, és azzal múlatta az időt, hogy gödröt kezdett el ásni a tengerparti homokba. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint nem aprózta el. A gödör nagyjából három méter mély lett. A laza homokba ásott lyuk azonban egy idő után beomlott, és maga alá temette a benne álló fiatalt.

Az NBC-nek nyilatkozó szemtanúk elmondása szerint a közelben lévő strandolók azonnal a segítségére siettek. Nagyjából negyven ember kezdett el kétségbeesetten ásni, lapátokkal vödrökkel és puszta kézzel, hogy kiszabadítsák. Mire a tűzoltók nagyjából 15 perccel később kiérkeztek, már közel jártak ahhoz, hogy levegőre kerüljön. „Még soha nem láttam embereket ilyen keményen dolgozni” – mondta el egy szemtanú.

 
Kétségbeesetten próbálják kiásni az élve eltemetett strandolót
Fotó:NBC 

Végül több mint fél óra kellett ahhoz, hogy Adam Pye-t kiszabdítsák. A mentésben a harminc tűzoltó vett részt, de még így sem sikerült időben kiemelni a fiatalembert a gödörből. A mentők hiába próbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel, és a helyszínen halottá nyilvánították.

A helyi tűzoltóság vezetője elmondta: hasonló eset nagyon ritkán történik. Jonathan Cox tűzoltóparancsnok csak egy esetet tudott említeni az elmúlt húsz évből.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik