Közélet

Lefotózta, ahogy villám csap egy strandolóba

Egy brazil fotós a viharos tengerpartot fotózta, amikor turisták egy csoportjára lett figyelmes. Egyikük figyelmen kívül hagyta a viharjelzést és berohant a vízbe.

A fotós, Rogério Soares csak a zord tengerpartot figyelte a kamerájával, amikor megérkezett egy kisebb turistacsoport és a harminchat éves Rosangela Biavati elkezdett rohanni a víz felé. Közben Soares folyamatosan fényképezett, a képeken pedig jól látszik, hogy mennyire el van borulva Sao Paolo partjainál.

Kép: Gawker

Egy brazil hírportál beszámolója szerint az egész strandon viharjelzés volt érvényben, tehát elviekben tilos volt a fürdőzés. Biavati és a társai ezt nem vették figyelembe, egy helyi klimatológus szerint pedig az lenne ilyenkor a jó megoldás, ha kordonnal zárnák le az egész partot, akkor elkerülhetőek lennének ezek a tragédiák.

Kép: Gawker

A fotós megörökítette a turista életének utolsó pillanatait is, amikor belecsap a villám, majd az azt követő eseményeket is.

Az orosz villámcsapást is megörökítették

Korábban már beszámoltunk arról, amikor egy orosz villámcsapást vett fel egy szélvédő mögé rögzített kamera. Egy 28 éves nő és hatéves lánya egy buszról szállt le a heves esőben. A villám azután csapott beléjük, hogy egy esernyő alá bújtak. Súlyos égési sérülésekkel szállították őket kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik