Közélet

Rács mögé kerül az elítélttel szexelő börtönőr

Két alkalommal sem bírt magával smasszer, a biztonsági kamerák előtt feküdt le fogvatartottal.

Nem érte be a bíró a megbánással: tizennyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Amritpal Ahluwalia-t. A harmincegy éves, nős börtönőr kétszer létesített szexuális kapcsolatot az egyik rábízott fogvatartottal, a huszonkét éves Colette O’Flahertyvel.

A férfi először tagadta a vádat, de amikor szembesítették egy a biztonsági kamerák által rögzített jelentettel, mindent bevallott, és bocsánatot kért.

A pár még 2012-ben kezdett el flörtölni egymással, amikor Ahluwalia elkezdett a HMP Bronzefield börtönben dolgozni, ahol O’Flaherty éppen hatéves büntetését töltötte, amit fegyverekkel való visszaélésért szabtak ki rá. A nő a börtön fodrászatában dolgozott, itt feküdtek le egymással először: a nő egy este azt mondta az őrnek, hogy szeretné, ha elkísérné a szalonba, hogy elhozhasson onnan néhány könyvet.

A bíró szerint, bár O’Flaherty ideges volt, mert tudta, hogy amire készül az törvényellenes, Ahluwalia megnyugtatta őt, hogy minden rendben lesz. Amikor pedig odabent voltak, a nő megcsókolta az őrt, aki levetkőztette, majd közösült vele. Később, még egyszer szexuális kapcsolatot létesítettek a nő zárkájában.

Viszonyuk akkor került nyilvánosságra, amikor O’Flaherty egy fitnesz edzőnek beszélt légyottokról, aki aztán feljelentést tett a börtönőr ellen. Ahluwalia először mindent tagadott, de az egyértelmű bizonyítékok hatására bűnösnek vallotta magát, és megbánást tanúsított azt remélve, hogy megúszhatja felfüggesztett büntetéssel.

A bíróság előtt nem csak a fogvatartott nővel folytatott viszonya miatt kellett felelnie, hanem azért is mert két alkalommal megszegett egy távoltartási végzést. Az ügy kirobbanásakor a felesége kérte a bíróságtól, hogy ne engedjék a hűtlen férfit a közelébe. Mivel a házaspárnak azóta sikerült kibékülni, a bíró azt mondta, ezeket az eseteket nem veszi figyelembe az ítélet meghozatalakor. Ahluwalia-nak a tizennyolc hónapos börtönbüntetésnek legalább a felét le kell majd ülnie, a bíróság ez után dönt majd a továbbiakról – írja a Mirror.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik