Közélet

Droggal ölte meg a menyasszonyát

Nyolc év börtönt kapott, mert a tizenhét éves lány mellette vált a kemény drogok rabjává, és halt meg túladagolásban.

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a huszonöt éves JackAldertont a readingi bíróság, Georgina Boxall halála miatt. A tizenhét éves lány morfiummal adagolta túl magát. A szert a vád szerint a férfitől kapta, aki a vőlegénye volt. Amikor Jack Alderton megismerkedett Georgina Boxall-al, a lány még csak tizenöt éves volt. Nem volt problémamentes tini, de a bíróság szerint a kemény drogokra a férfi miatt szokott rá, s bár többször próbálta abbahagyni a kábítószerezést, a férfi nem engedte el – írja a Mirror.

Georgina Boxallra egy drogdíler házában, egy gyerekágyban, eszméletlen állapotban találták, a légzése leállt. Mentőhelikopterrel próbálták még időben kórházba szállítani a lány azonban útközben életét vesztette. Halálának oka, morfium túladagolás volt.

 Jack Alderton és Gorgina Boxall (fotó: Facebook)

„Azt hiszem én voltam az első az életében, akiben igazán megbízott. Minden nagyszerű volt, annak ellenére, hogy mindketten drogfüggők voltunk” – írt naplójában Alderton arról az időszakról, amikor megismerte a lányt. A zenész férfi akkor már tíz éve, tizenhárom éves kora óta használt kábítószereket, s a költészettel foglalkozó lánynak is volt már dolga könnyebb drogokkal.

„Az érzés, ahogy a bőröd az enyémhez feszül, az eufórikus felfedezés teljes tartalma olyan, mint egy álom. A szenvedélynek semmi sem vet véget, még a drogok sem. Azok a mérgező csíkok. A tincseid érzem magamon, és tudom, többé nem leszek egyedül” – írta a lány a szerelméről.

Georgina szüleit megrémítette a lány ragaszkodása a nála idősebb, függő férfihoz, ezért mindent megpróbáltak elkövetni, hogy szétválasszák a párt. Kétszer jelentették fel a férfit gyermekrablás miatt. A pár éppen ezek miatt döntött úgy, hogy eljegyzik egymást.

Bár Georgina, a telefonján talált sms-ek alapján, többször próbált meg felhagyni a keményebb drogokkal, rabja volt a férfinak, aki nem adott neki esélyt arra, hogy tiszta maradjon. „Bár semmi sem garantálja, hogy sikerült volna leszoknia, az tény, hogy ön nem segített neki ebben, sőt, folyamatosan ellátta drogokkal” – mondta a bíró az ítélet indoklásában.

Alderton mellett elítélték az a negyvennégy éves drogdílert is, akinek a házában Georgina rosszul lett: ő három évet kapott. A menyasszonya haláláért nyolc évet kapó férfi fura blogbejegyzést tett közzé a tárgyalás éjszakáján, melyben arról ír, valójában szerencsésnek érzi magát, hogy nem gyilkossággal vádolták. „Soha sem voltam még börtönben, de úgy gondolom, rendben leszek. Talán írok egy könyvet az egészről… elég intenzív életem volt eddig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik