Közélet

Andrássy úti tűz: elnézést kértek a tapintatlan rendőr miatt

„Nem kell a tragikomédia, nem kell a melodráma, jó?” – mondta az egyenruhás. Az országos rendőrfőkapitány bocsánatot kért a lakóktól.

„A budapesti Andrássy úton keletkezett épülettűz károsultjainak 2014. július 16-ai gyűlésén résztvevő rendőr magatartása, elhangzott kifejezései miatt az országos rendőrfőkapitány valamennyi érintett elnézését kéri” – olvasható a rendőrség szűkszavú közleményében az Andrássy úti palotaépület lakóinak tartott „eligazítás” kapcsán.

A fotót olvasónktól kaptuk

Ahogy arról beszámoltunk, a lakógyűlés egyik résztvevője – aki egy hozzátartozója miatt volt jelen – a Hír24-nek azt mondta, a kerületi alpolgármester nagyon készségesen állt a lakók problémáihoz, ám a gyűlésen egy – bemutatkozni elfelejtő – rendőr szükségtelenül kemény hangnemben beszélt velük, mielőtt tíz percre beengedték őket értékeikért. “Csak kettő ember lesz lakásonként beengedve, és azt szeretném Önöktől kérni, hogy kulturáltan! Nem kell ott semmiféle tragikomédia, nem kell ott semmiféle melodráma, jó? Nagyon kulturáltan és nagyon gyorsan igyekezzünk megoldani a problémát? Jó? Köszönöm!” – ezt mondta.  Kerestük a rendőrséget a történtek kapcsán, az ORFK a fenti közleménnyel reagált.

Szerdán kollégánk a helyszínen járt és beszélt a lakókkal. A hatóságok egyiküket sem bíztatták, azt mondták, a tűz és a nagy mennyiségű oltóvíz vélhetően mindenüket tönkretette.

Olvasói sztorik