Közélet

Szellemnek nézték a furfangos betörőt

Az elkövető annyira furfangos volt, hogy még magát is meglepte, honnan került elő.

Elképesztő látványra ért haza egy seattle-i pár: leveleik felbontva, ruháik a ház teljes területén szétszórva, az egyik kilincsen testápoló, míg egy másik ajtónál egy darab fa hevert, egy csavarral a közepén; mindegyik cipőjükből kiugrott a talpbetét, a vécécsészén pedig egy doboz festék jelent meg. De a legfurcsább a pár ágyára helyezett női táska volt, melyben (egyebek mellett) egy 27 éves nő igazolványa figyelt.

A kiérkező járőröket megdöbbentette, hogy a behatolásnak egyetlen fizikai nyomát sem találták – sőt, idegen ujjlenyomatra sem leltek. Tekintettel arra, hogy más nem hiányzott, csak 50 dollárnyi készpénz, a keresést feladták és a tulajdonosok is az ágy felé vették az irányt.

Azonban ahogy lefeküdtek, a fekhely alól furcsa zajok szűrődtek ki. Az ismét helyszínre siető rendőrök pont akkor értek a hálószobába, mikor egy 27 éves nő távozni próbált. A korábbiakban megtalált igazolvány tulajdonosa pánikrohamot kapott, mivel első körben fogalma sem volt arról, hogy épp hol tartózkodik.

Egy rövid kórházi intermezzo után az elkövető nemcsak azt vallotta be, hogy napok óta a metamfetamin hatása alatt áll, hanem azt is, hogy aznap már egy másik házban is kísértett.

Persze nem ez az első eset, amikor metamfetamin okoz szellemjárást: februárban egy szintén amerikai férfi baseball ütővel próbálta visszaverni a holografikus emberrablók támadását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik