Közélet

Ezek a tűzvész következményei

Az önkormányzat szállást és ellátást biztosít az Andrássy úton leégett ház lakóinak, a kártérítésről megkezdődtek a tárgyalások, az épület életveszélyes.

A kerület által megbízott cég a katasztrófavédelemmel együttműködve már megkezdte az életveszély elhárítását, az épület azon elemeit bontják el, amelyek balesetet okozhatnak. Annak a 13 lakónak, akik kedd éjszakára szállást kértek, az önkormányzat a VI. kerületben található Benczúr Hotelben biztosított szállást és ellátást – közölte Terézváros önkormányzata.

Később önkormányzati tulajdonban lévő lakásokban kapnak elhelyezést, illetve amennyiben a felajánlott lakások nem lennének megfelelőek, az önkormányzat átmenetileg átvállalja bérleti költségeiket. Emellett rendkívüli pénzbeli segélyt is kapnak.

A társasház 112 lakója közül a közös képviselő tájékoztatása szerint 30-40 fő lakik életvitelszerűen az épületben. Közülük a földszinten, valamint az első és a második emeleten lakók ma délután – hatósági kísérettel – bemehettek a lakásukba, hogy magukkal vigyék a legfontosabb irataikat, vagyontárgyaikat, pénzüket.

A keletkezett milliárdos nagyságrendű kár megtérítéséről tárgyalások zajlanak a társasház biztosítójával, az MKB Biztosítóval, amelynek képviselői a terület életveszélyes minősítése miatt még nem tudták elvégezni a kárfelmérést.

Olvasói sztorik