Közélet

Andrássy úti tűz: váratlan fordulat

Szabadon engedik a két munkást. Az egyikük ott sem volt, amikor felcsaptak a lángok - tudta meg a Hír24.

Nem várt fordulat történt az Andrássy úti tűz előidézésével meggyanúsított munkások ügyében. Bagoly Bettina a Hír24-et arról tájékoztatta, hogy a kerületi ügyészség az iratok alapján megállapította, hogy a két férfi előzetes letartóztatásának feltételei nem állnak fenn sőt, egyikük esetében a bűncselekmény megalapozott gyanúja is hiányzik.

Az ügyészség utasította a nyomozóhatóságot a két gyanúsított azonnali szabadlábra helyezésére – fűzte hozzá a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Eszerint tehát az egyik férfi – bár továbbra is gyanúsított marad – ezek után szabadlábon védekezhet, míg társa ellen megszüntetik az eljárást. A Hír24 úgy tudja, ő ott sem volt, amikor felcsaptak a lángok a palotaépületben.

A ház egyébként így néz most ki belülről (olvasónk felvétele):

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség kedden, késő délután közölte: őrizetbe vettek két embert, miután felmerült a gyanú, hogy ők az Andrássy úti tűz felelősei. Részleteket nem árultak el, ám szerdán annyit elmondtak, mindketten panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Az ügyben nagy vagy azt meghaladó kárt okozó gondatlan közveszély okozása miatt indult nyomozás. Egyúttal tudatták azt is, kezdeményezik az érintettek előzetes letartóztatását.

A Hír24 a lakókkal is beszélt a nap folyamán, egy férfi azt mondta úgy tudja, a munkások éppen szigeteltek, amikor tűz ütött ki. Erre azért volt szükség, mert a ház folyamatosan beázott. Úgy véli, az igazi bűnös az, aki elkezdte a munkálatokat és szétverte a harmadik emeletet. Ugyanis az egész teret egybenyitották, és elbontották a födémet is, vagyis a tűz gyakorlatilag szabad utat kapott és őrületes tempóban tudott terjedni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik