Közélet

Drogot árult a DJ

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy ceglédi lemezlovas ellen, aki 2012 nyarától rendszeresen árult ecstasytablettát Pest megyei szórakozóhelyeken - tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a férfi a többi között Albertirsán, Monoron, Üllőn és Vecsésen szerezte be a drogot, amelynek egy részét maga fogyasztotta, a többit eladta. A lemezlovas főként a munkahelyéül szolgáló ceglédi klubban kereskedett a tablettákkal úgy, hogy először ingyen, majd darabonként 800-2500 forintért kínálta, a vevői között fiatalkorúak is voltak – ismertette a szóvivő.

A férfinak 2014 januárjában újabb adag kábítószerre volt szüksége, ezért telefonos egyeztetés után egy monori találkozón 90 tablettát vett át a beszerzőjétől. A hazafelé tartó úton, Cegléden rendőrök igazoltatták, a ruházatát, a gépkocsiját is átvizsgálták, s megtalálták a drogot. Később kábítószer-kereső kutyával házkutatást tartottak a vádlott lakásán, ahol olyan digitális mérlegekre bukkantak, amelyeken korábban amfetamint, illetve kokaint mértek.

A lemezlovas házi őrizetben várja a tárgyalást – tette hozzá Gyugyi Csilla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik