Közélet

Fizetett szabadságra küldték a brutális rendőrt

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2014. 07. 07. 17:04

Megszólat annak az idős nőnek a családja, akit egy egyenruhás vert össze hétvégén, egy autópálya mellett.

Korábban a témában:

„A földön feküdt, és ő (a rendőr) csak ütötte, ő (a nő) pedig csak a fejét próbálta védeni, szörnyű volt nézni” – nyilatkozta annak a nőnek az unokája, akit néhány nappal ezelőtt brutálisan megvert egy rendőr egy kaliforniai autópálya mellett. Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, az esetet egy arra járó autós rögzítette telefonja kamerájával, majd a sokkoló videót feltöltötte az internetre.

Azóta kiderült, az áldozat egy idős nő, már dédunokái is vannak, aznap pedig gyalog próbált meg átkelni a forgalmas autóúton. A Kaliforniai Autópálya Rendőrség hivatalos álláspontja szerint, a járőr saját, és az arra haladó autósok érdekében állította meg a veszélyes útszakaszon, gyalog közlekedő asszonyt. Erőszak alkalmazására szerintük azért volt szükség, mert a nő többszöri felszólításra sem állt meg, később pedig megpróbált ellenállni a letartóztatásnak.

Az áldozat családja ügyvédet fogadott, és beperelte az autópálya rendőrséget a bántalmazás miatt. Caree Harper, az ügyvéd nem fedte fel az áldozat személyazonosságát, és megtagadta azt is, hogy arról beszéljen, mit keresett a nő gyalogosan a veszélyes útszakaszon. „Nem ezekről kell beszélnünk, hanem arról, hogy egy idős nőt úgy vertek meg, mint egy állatot, és ilyesminek soha, senkivel sem lenne szabad előfordulnia” – mondta.

Az autópálya rendőrség sajtótájékoztatót tartott az ügyről, ahol Chris O’Quinn a rendőrfőnök helyettese azt mondta, hogy a nő letartóztatása szükségszerű volt, hiszen veszélyeztette saját, és a többi közlekedő testi épségét. Elmondta azt is, hogy az ügy részleteit belső vizsgálat tárja majd fel, melynek lezárásáig, az érintett rendőr fizetett szabadságon lesz. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Velence, 2018. szeptember 12.
Lázár János érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére egy velencei szállodába 2018. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.