Közélet

A pincéből került elő a 11 napra eltűnt fiú

A kétségbeesett apa épp tévéinterjút adott, amikor megérkezett a hír, hogy a fia jól van.

Éppen tévéinterjút adott a detroiti Charles Botheull, a kétségbeesett apa, amikor megtudta, hogy élve került elő 12 éves fia, akinek tizenegy nappal korábban veszett nyoma. Miután a rendőrség, az FBI és a család barátai hiába kutattak a gyermek után, Botheull a média segítségét kérte. Egy tévéműsorban éppen beszédet akart mondani eltűnt fiáért, amikor a műsorvezető elmondta neki: „Most érkezett a hír, a fiát megtalálták, él a házuk pincéjében volt.

Az apa döbbent arcot vágott, majd hitetlenkedve mondta, hogy az egész házzal együtt pincét nem csak ő és a felesége, de rendőrség és FBI is átkutatta, nyomozókutyákat is bevetve. A fiúra mégis ott találtak rá rendőrök, egy halom kartondoboz, és egy hatalmas műanyag dob mögött bujkált, ruhákból készített magának fekvőhelyet. A vizsgálat egyelőre nem derítette ki, hogy a fiú egész idő alatt a pincében volt-e, vagy csak a felbukkanása előtt bújt oda. A mikor megtalálták nyugtalan volt, és izgatott, s csak annyit mondott, hogy éhes – írja a Huffington post.

Épp a fiú előkerülésének napján nyilatkozta James Craig, Detroit rendőrfőnöke, hogy lassan ideje felvetni a lehetőségét annak, hogy nem eltűnési, hanem gyilkossági ügyben nyomoznak. Elmondta azt is, hogy az apát már alávetették egy hazugságvizsgálós kihallgatásnak, de a felesége, az eltűnt gyermek mostohaanyja nem volt hajlandó alávetni magát az eljárásnak.

Az előkerült gyermeket orvosi kivizsgálásra küldik, a rendőrség pedig tovább folytatja az ügy felderítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik